Vall d'Hebron

Vall d’Hebron ha posat en marxa un macroprojecte europeu per entendre millor la relació entre la síndrome de l’intestí irritable i els trastorns mentals com l’ansietat o la depressió, així com malalties somàtiques com la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica.

És el projecte DISCOvERIE i hi participaran dinou institucions sanitàries, universitats, centres de recerca i empreses de diversos països. Té un finançament de sis milions d’euros per a un període de cinc anys (2020-2024); d’aquests, 1,3 milions d’euros corresponen a Vall d’Hebron.

Es calcula que el còlon irritable afecta el 10% de la població, s’associa amb freqüència amb depressió, ansietat i trastorns somàtics i pot afectar molt la vida diària. Té una incidència més alta entre les dones.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb