ACN València .-L’Ajuntament de València introduirà el castellà als senyals de trànsit per complir el requeriment del govern espanyol, que establia el termini d’un mes per corregir els senyals que estan únicament en valencià. Segons que ha explicat el regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi els senyals que estan ara en valencià passaran a estar en les dues llengües, per adaptar-se a la Llei de Trànsit, que estableix que els senyals de trànsit han d’estar “o en castellà o en castellà i valencià”. Grezzi ha observat però que hi ha alguns senyals que únicament estan en castellà i ha criticat que durant els anys de govern del PP no s’hagi introduït el valencià, per complir també amb la Llei d’us, que estableix la retolació en les dues llengües. “Si hi ha voluntat de complir amb la llei, en aquest cas amb la Llei d’ús del valencià, i de promoure la llengua, com diuen, ho haurien d’haver fet”, ha indicat el regidor. Al respecte, ha lamentat la voluntat de “crear polèmiques fictícies” del delegat del govern espanyol al País Valencià Juan Carlos Moragues.

El delegat del govern espanyol va advertir l’Ajuntament de València que si incompleix el requeriment presentarà un recurs contenciós administratiu perquè siguin els tribunals els qui decideixin si hi ha un incompliment de la llei. El requeriment es produia després que la passada setmana la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) denunciés que els nous senyals de trànsit instal•lats en l’entorn del Mercat Central de València incompleixen la legislació vigent. A traves d’un comunicat argumentava que el Reial Decret 6/2015 de 30 d’octubre de la Llei de Trànsit especifica que “les indicacions escrites dels senyals s’expressaran, almenys, en la llengua espanyola oficial de l’Estat” i que el consistori les ha retolat només en valencià. El sindicat explica que els rètols actuals “comportarien una causa de nul•litat del procediment sancionador, en estar expressades únicament en la llengua valenciana i haver suprimit el castellà”.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb