El sector petroquímic de Tarragona s’ha aturat totalment per la vaga convocada per CCOO, la UGT i la CGT, que demana més seguretat a les empreses arran de  l’explosió a IQOXE del 14 de gener i més informació a les administracions en cas d’emergència. Segons que ha informat CCOO en un comunicat, la vaga ‘ja es pot considerar històrica’ perquè té un seguiment del 100%. Segons diu, no hi ha incidents destacables i els serveis mínims han entrat a les empreses amb normalitat.

La vaga, que durarà vint-i-quatre hores, ha començat a dos quarts de cinc de la matinada amb piquets que han tancat les entrades nord i sud del complex petroquímic. A les set de la tarda hi ha prevista una manifestació pel centre de Tarragona oberta a la ciutadania. Començarà a la plaça Imperial Tarraco i davant la seu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), i acabarà davant la delegació del govern sota el lema ‘Volem seguretat, informació i coordinació’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb