Manifestació massiva a Bilbao, on han participat 50.000 persones. Fotografia: EFE/Luís Tejido

La Carta dels Drets Socials d’Euskal Herria, formada per diversos sindicats i associacions, ha anunciat que 145.000 persones han participat en les manifestacions del migdia la vaga general al País Basc per reclamar unes pensions dignes i defensar els drets socials. Segons les seves xifres, a Bilbao s’hi han manifestat 50.000 persones; a Sant Sebastià, 35.000; a Vitòria, 25.000; i a Pamplona, 35.000. Hores després, la protesta ha continuat de manera massiva en més d’un centenar de mobilitzacions a la tarda.

El 30-G basc: un mirall per al nostre futur | Article de Marc Sallas

La vaga general ha tingut especial seguiment al sector de la indústria i els serveis, però a les manifestacions el protagonisme l’han tingut les dones, els joves i els pensionistes. Des de la mitjanit s’han format piquets i protestes arreu del país, que han continuat de manera festiva:

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb