vaga general

El seguiment de la vaga general ha estat massiu a les universitats catalanes, excepte a la UPC, on l’afluència d’estudiants ha estat ‘menor a l’habitual’ han informat fonts de la Secretaria d’Universitats.

A la Universitat de Barcelona (UB) el seguiment ha arribat al 90% en la majoria de facultats, excepte a les de de la Ciències de la Terra i en Economia i Empresa, on ha estat del 30%, segons universitats.

La mateixa font ha confirmat que a les facultats d’Educació, Filosofia i Geografia i Història el seguiment ha estat total, mentre que no hi ha hagut classe, com ja estava programat, a les facultats de Farmàcia del Campus Diagonal i al Campus Clínic.

D’altra banda, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha destacat ‘l’absència de piquets informatius i la normalitat en l’accés al campus i als centres’. Segons aquesta universitat, aquest matí ‘no hi havia presència d’alumnes”‘a les facultats de Ciències de la Comunicació, Ciències de l’Educació, Traducció i Interpretació, Ciències Polítiques i Sociologia, Dret, Filosofia i Lletres, Psicologia i Unitat Docent de Ciències Mèdiques Bàsiques.

A les Facultats d’Economia i Empresa i Ciències i Biociències la presència d’alumnes estava per sota del 5%, segons la UAB, que ha afegit que a la Facultat de Veterinària, Campus de Sabadell i Escola d’Enginyeria la presència d’alumnes era inferior al 50%.

A la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) l’afluència d’estudiants ha estat ‘menor de l’habitual’, segons Universitats, i no s’ha produït cap incident excepte a primera hora en els accessos a Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), i una vegada resoltes les classes s’han desenvolupat amb normalitat.

A la Universitat Pompeu Fabra, la incidència de la vaga ha estat del 100% al campus de Poblenou, del 50% al Campus del Mar mentre que al Campus de Ciutadella s’han impartit 9 de les 70 classes, ha detallat la mateixa font.

D’altra banda, als campus de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona s’ha registrat un seguiment del 90% de la vaga, excepte al campus Vendrell de Coma-Ruga, on s’han seguit el 50% de les classes, segons Universitats.

A la Universitat de Lleida només hi ha hagut normalitat en les classes al Campus de Ciències de la Salut, mentre que a la resta de facultats hi ha hagut alteracions en les classes, ha informat la mateixa font.

El seguiment a la Universitat de Girona ha estat ‘massiu i no s’han registrat incidents’, segons fonts de la Secretària d’Universitats i de la pròpia universitat. Amb motiu de la vaga, el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) ha instat rectors, degans i directors a suspendre les activitats avaluables.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb