ACN Barcelona.-El sindicat USTEC-STEs s’ha tornat a mostrar crític amb les proves de competències bàsiques que aquest dimarts han començat els alumnes de 4t d’ESO de tot Catalunya i les ha assimilat a les revàlides de la LOMCE, de qui, segons l’organització, comparteix la filosofia, el discurs contrari que ha mostrat en públic sempre el Departament. Des d’USTEC-STEs es denuncia que els resultats de les proves s’utilitzen com a indicador per fer rànquings i classificacions de centres fins el punt de contribuir a determinar les retribucions del professorat. Pel sindicat, l’alumnat està sobradament avaluat cada dia pel professorat, i defensen que l’avaluació contínua és la millor eina per garantir la millora constant. Per aquest motiu, donen suport a les iniciatives que tirin endavant alumnes i famílies per ”desobeir” les competències bàsiques.

El Sindicat d’estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha fet una crida al boicot, sobretot a través de Twitter, en què demanava als estudiants contraris a aquesta avaluació amb el lema ”l’educació no és una competició”. A través de les xarxes i de l’etiqueta #incompetencies18, alguns estudiants han penjat els exàmens boicotejats i en algun cas, amb l’argumentació que portava a dur a terme aquesta acció.Paral·lelament, i davant la proximitat de les proves diagnòstiques de 3r i 6è de Primària, algunes Ampes a través de la Xarxa d’Escoles Insubmisses (XEI) s’han començat a mobilitzar, com cada any, per informar a les famílies de les possibilitats davant aquestes proves que consideren que serveixen per classificar les escoles i fomentar la segregació escolar.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb