El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

ACN Barcelona.-El sindicat USTEC-STEs ha presentat un recurs contenciós administratiu als jutjats de Barcelona contra el Departament d’Ensenyament per negar-se a equiparar les condicions i el salari dels docents del cos de professors tècnics de Formació Professional al cos de professors d’ensenyament secundari, adscrits al Departament. Segons el sindicat majoritari a Catalunya, hi ha 3.000 docents tècnics d’FP que pateixen un greuge des que va entrar en vigor, el 1990, la LOGSE, ja que el marc legislatiu des d’aleshores ha tingut en compte la constitució d’un cos de professors tècnics d’FP com a solució ”parcial i conjuntural” al col·lectiu de professors mestres de taller en unificar els centres de batxillerat amb els que impartien formació professional reglada.

Per això, USTEC considera que aquests milers de professors de l’administració pública espanyola hagin patit una ”discriminació” durant 28 anys que ha afectat les condicions laborals i salarials i de promoció professional i també la pensió de jubilació, en la mesura que l’haver regulador d’un pensionista del cos de professors tècnics és 8.600 euros bruts inferiors al d’un professor del cos de professors d’ensenyament secundari.En canvi, el sindicat recorda que la normativa actual preveu que els requisits d’accés a la funció pública docent són els mateixos per als dos cossos de professors, ja que l’Estatut bàsic de l’empleat públic (EBEP) va recollir la reforma provocada pel pla Bolonya i estructurava els diferents llocs de treball d’acord a la titulació requerida per ingressar-hi. Així, els requisits d’accés tant per al cos de professors tècnics d’FP com pels d’ensenyaments secundaris són els mateixos i per aquest motiu, consideren que haurien d’estar integrats en el mateix grup laboral ja que acaben realitzat les mateixes funcions, el mateix horari i amb les mateixes responsabilitat i optant als mateixos càrrecs. Des del sindicat es considera que l’Administració no pot ”discriminar” una part del professorat d’FP fent valer una llei anterior en què les titulacions eren clarament diferenciades i menys si els requisits d’accés a la funció pública docent i les funcions i obligacions són les mateixes per a tot el professorat de les diferents especialitats d’FP. USTEC-STEs defensa treballar per un ”cos únic de professors d’FP”.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.