Els sindicats CCOO, UGT i USOC han registrat una vaga de vint-i-quatre hores a la petroquímica de Tarragona per al 19 de febrer arran de l’accident del 14 de gener a l’empresa IQOXE, ubicada al complex de la Canonja (Tarragonès).

Segons han explicat, un dels objectius que volen aconseguir amb l’aturada és la participació ‘efectiva i real’ dels sindicats més representatius del sector en les meses tècniques i els organismes que es creïn des de l’administració per analitzar el pla d’emergència Plaseqcat, els plans interiors de les companyies i la resta de qüestions relatives a la seguretat. També han reclamat la participació dels sindicats en les investigacions dels accidents que duu a terme la Inspecció de Treball.

També han reivindicat la creació d’un comitè intercontractes de salut laboral dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona i que es garanteixi l’estabilitat en l’ocupació.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb