ACN Girona.-Urbanisme aposta per “exprimir al màxim totes les fórmules per buscar alternatives” al desenvolupament d’alguns sectors de la Costa Brava on encara es podrien aixecar urbanitzacions. És el cas de la cala d’Aiguafreda, a Begur (Baix Empordà), un paratge on la plataforma ecologista SOS Costa Brava denuncia que s’hi podrien construir fins a 260 habitatges i tres hotels. El director d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ha assegurat que “tan de bo es pugui reconsiderar aquest creixement” però adverteix que és un assumpte “complex” perquè són uns terrenys classificats, des de l’any 1976, com a sòl urbà. Serra advoca per explorar les possibilitats amb “garanties jurídiques” per evitar pagar indemnitzacions milionàries als propietaris dels terrenys. Unes indemnitzacions que Begur xifra en entre 50 i 70 milions d’euros.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb