ACN Castelldefels.-El Jutjat Social número 28 de Barcelona ha condemnat l’empresa Uralita, que va absorbir Rocalla l’any 1982, a pagar 330.000 euros a la vídua i fills d’un treballador de la companyia de Castelldefels, que va morir a causa d’un càncer d’esòfag per exposició a l’amiant. Aquesta sentencia arriba després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) determinés amb anterioritat que l’origen de la malaltia de l’empleat “es trobava en l’exposició continuada a l’amiant en el seu lloc de treball”, malgrat que no figurava en la classificació de patologies causades per aquest material. El text posa sobre la taula la responsabilitat contractual de l’empresa en matèria de prevenció de riscos, en considerar que va fer cas omís de les seves obligacions vers la salut de la seva plantilla.

La vídua i els fills de l’extreballador percebran més de 330.000 euros en concepte de responsabilitat de l’empresa pel dany causat al finat. Concretament, les quantitats establertes són d’uns 115.000 euros per a la vídua i entre 20.000 i 50.000 euros per a cadascun dels 9 fills del matrimoni. D’aquesta manera es fa efectiva la demanda de reclamació que va interposar la família de l’extreballador l’any 2018 contra Uralita per tal que es reconegués la responsabilitat de l’empresa com a causant de la mort, atorgant a la vídua i els heures la facultat de fer ús del dret a ser rescabalat pel dany sofert que hagués correspost al propi treballador de no haver mort.Es tracta doncs, d’una de les primers sentències dictades arran de la important resolució del Tribunal Suprem d’octubre de l’any passat que establia que el dret a percebre una indemnització en concepte de danys i perjudicis formava part i s’integrava en el conjunt de drets i accions que una persona finada deixa com a herència als seus successors.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb