Uns setanta eurodiputats han exigit que es reviqui el nomenament de María Elósegui Itxaso com a jutgessa del Tribunal Europeu de Drets Humans. En una carta dirigida al Consell d’Europa i al mateix tribunal, els membres del Parlament Europeu, de grups polítics com el socialdemòcrata, el liberal, l’esquerra unitària i els verds, expressen la seva ‘profunda preocupació’ per les ‘inacceptables declaracions homòfobes’ de la magistrada espanyola, fetes en entrevistes, llibres i articles.

‘La igualtat de gènere i la lluita contra la discriminació segons la identitat de gènere i la sexualitat són centrals pel Consell d’Europa i la Unió Europea’, defensen els eurodiputats a la seva carta. Per això, exigeixen que les ‘greus preocupacions’ que desperten les paraules ‘alarmants i inacceptables’ d’Elósegui siguin tingudes en compte, que li demanin que rectifiqui i, si no la fa, es comencin els procediments per a revocar-la.

La carta, impulsada per la delegació del PSOE al Parlament Europeu, té el suport d’eurodiputats d’estats com Grècia, Irlanda, el Regne Unit i França, entre més, A més, l’han signada els catalans Javi López (PSC), Jordi Solé (ERC), Ernest Urtasun (ICV) i Ramon Tremosa (PDECat). Entre els signants, hi ha els vice-presidents de l’Eurocambra, Dimitrios Papadimoulis, de Syriza, i Sylvie Guillaume, dels socialdemòcrates francesos.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb