La manifestació independentista a Brussel·les en defensa de la República i de l’alliberament dels presos polítics catalans passarà probablement a la història com una de les més multitudinàries que s’han fet mai a la capital de la Unió Europea, tenint en compte que 1.300 quilòmetres separen Brussel·les i Catalunya. La policia belga ha assegurat que 45.000 persones –més del doble de la previsió dels organitzadors– han pres part d’una marxa cívica, festiva i reivindicativa.

‘Wake up Europe’ (‘despertat, Europa’). Aquest era el lema de la mobilització. Catalans d’arreu del país han viatjat al cor d’Europa en autobús, cotxe, moto i avió. La incorporació dels quatre consellers exiliats –Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret–, juntament amb el president, Carles Puigdemont, a la capçalera ha provocat una gran ovació dels manifestants.

Un cop més, els bombers han donat suport a la ciutadania mobilitzada. I han protagonitzat una acció solidària i de denúncia alhora, donant sang, com a resposta a les amenaces de violència de l’estat espanyol.

Al final del recorregut hi ha hagut els parlaments polítics. Podeu recuperar-los ací.

Carles Puigdemont (Junts per Catalunya)

Marta Rovira (ERC)

Joan Coma (CUP)

Els quatre consellers exiliats

Diversos polítics europeus han donat suport a l’independentisme.

Els manifestants han cantat L’estaca al final dels parlaments polítics.

Mitjans d’arreu del món s’han fet ressò de la manifestació. Podeu llegir-ne un recull ací. A més, els informatius de les principals televisions belgues han dedicat amplis reportatges a la marxa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]