El col·lectiu Universitats per la República ha proposat que avui s’encartellin en massa tots els campus universitaris de Catalunya per commemorar el 20-S. Els universitaris fan una crida a ‘buidar les aules i recuperar els carrers’ i s’afegiran a les portes obertes de la seu de la CUP a les 16.00 i a la concentració davant el Departament d’Economia a les 19.30.

‘Tornem a sortir a tots els campus del país per deixar clar que els estudiants continuem lluitant per la llibertat d’expressió i contra la repressió’, han explicat Universitaris per la República. La Universitat de Lleida, la Rovira i Virgili, la de Girona, l’Autònoma de Barcelona, la Pompeu Fabra, la Politècnica de Catalunya i la de Barcelona seran els espais de les encartellades.

L’any passat, el col·lectiu d’estudiants va tenir un paper important per a plantar cara a la repressió de l’estat espanyol, tan el 20-S com els dies previs al referèndum del primer d’octubre. Van fer concentracions i mobilitzacions constants, amb una gran manifestació de suport a l’1-O a Barcelona.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb