El col·lectiu Universitats per la República ha omplert de cartells els campus universitaris de Catalunya per commemorar el 20-S amb lemes com ‘Pel nostre futur, recuperem els carrers’ i també ‘Ni jutges ni presons aturaran la voluntat popular’, precisament avui que fa un any de les detencions a membres del govern de la Generalitat. Els cartells s’han penjat a la Universitat de Lleida, la Rovira i Virgili, la de Girona, l’Autònoma de Barcelona, la Pompeu Fabra, la Politècnica de Catalunya i la de Barcelona.

Tal com ha afirmat una de les portaveus de la plataforma, Núria Marín, ‘és fonamental recuperar la mobilització davant dels judicis polítics d’aquesta tardor’. L’altra portaveu, Núria Nieto, ha destacat que ‘els estudiants no ens podem quedar a casa, hem de tornar a ser protagonistes’.

La primera cita anunciada per Universitats per la República és el dijous 27 de setembre a l’edifici històric de l’UB coincidint amb l’aniversari de la seva ocupació, batejada llavors com la #Caputxinada2017 i la primera vaga estudiantil pel referèndum de l’1 d’octubre passat.

L’any passat, el col·lectiu d’estudiants va tenir un paper important per a plantar cara a la repressió de l’estat espanyol, tant el 20-S com els dies previs al referèndum del primer d’octubre. Van fer concentracions i mobilitzacions constants, amb una gran manifestació de suport a l’1-O a Barcelona.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb