aranzels

La diputada de Unides Podem al congrés espanyol Marisa Saavedra ha denunciat la connivència del PP i del PSOE amb les polítiques europees que ‘estan sacrificant’ la taronja i valenciana, en referència als tractats comercials amb altres estats, fonamentalment amb Sud-àfrica. Ha exigit una resposta urgent a la crisi del sector i ha criticat que l’estat espanyol rebrà els pròxims mesos 40.000 tones de taronges sud-africanes que enfonsaran el sector citrícola del País Valencià.

‘A més, ara estem en procés de ratificació de l’acord de comerç entre la Unió Europea i Mercosur, també amb efectes nefastos per a la nostra agricultura’, ha advertit. En aquest sentit, ha lamentat que ‘perden els treballadors del camp i guanyen els de sempre, les grans corporacions i els poders financers’. Saavedra ha reivindicat el sector citrícola, la sobirania alimentària i la necessitat de protegir la pagesia.

També ha proposat una bateria de mesures, com ara que s’activi una clàusula de salvaguarda, controls i mesures reguladores, que no s’accepti l’ús de productes prohibits per la Unió Europea als estats d’on s’importin els productes i que s’introdueixi al cost la petjada ambiental de la seva producció i transport.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.