Una retrospectiva d’Antoni Miró inaugura el nou espai la Base de València

  • La mostra aplega més de 250 obres de l’artista alcoià

VilaWeb
Redacció
27.09.2018 - 17:00
Actualització: 28.11.2018 - 17:43

S’acaba d’inaugurar al nou espai la Base de València una mostra retrospectiva de l’obra d’Antoni Miró. S’hi apleguen més de 250 peces pintades per l’artista alcoià des de l’any 2012 que ofereixen ‘una petita denúncia de com de malament va el món’, en paraules de Miró mateix. Per això s’hi exhibeixen les seves mirades sobre les marxes polítiques, reunides en l’epígraf ‘Mani-festa’ i que reflecteixen escenes de l’anomenada Primavera Valenciana i de l’àrab, manifestacions del procés, actes feministes i reivindicacions de col·lectius socials i professionals. En un altre apartat, hi apareixen sèries sobre nus masculins i femenins.

La mostra és presidida per un gran mural amb els retrats dels personatges que han marcat Antoni Miró, de Sigmund Freud a Antoni Tàpies, passant per Salvador Allende, Montserrat Roig, Vicent Andrés Estellés i Carles Santos. I es complementa amb una sèrie d’activitats paral·leles, entre les quals, unes visites guiades per especialistes, tallers didàctics per a famílies i col·loquis sobre la trajectòria de Miró. També s’ha editat un catàleg musicat, dirigit per Feliu Ventura, en què deu músics dediquen una cançó cadascun a una obra de Miró.

Precedida per la polèmica sobre les escultures eròtiques exhibides al passeig Marítim, la mostra inaugura aquest nou espai de la ciutat, la Base de la Marina. Era la seu de l’equip guanyador de la Copa d’Amèrica del 2007 i ara s’ha reconvertit en un espai d’art. L’edifici, situat als antics molls del port, manté els aires d’arquitectura industrial, i els seus 2.000 metres quadrats el fan idoni per a fer-hi exposicions de tota mena. La idea de recuperar aquest espai prové de la presidència de la Generalitat del País Valencià, que volia recuperar l’edifici per als ciutadans i convertir-lo en una sala on prevalgués la llibertat d’expressió i la creativitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any