Una quarantena d’eurodiputats han presentat un recurs d’empara al president del Parlament Europeu, David Sassoli, per reclamar que la cambra protegeixi la immunitat de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín. Els eurodiputats, que són de cinc grups polítics diferents, pretenen forçar el Comitè d’Afers Jurídics a estudiar la situació dels tres eurodiputats electes independentistes sense escó. En concret, volen que l’eurocambra confirmi els seus privilegis i immunitats i exigeixi que només ‘mitjançant una sol·licitud de les autoritats espanyoles’ es puguin suspendre. Dilluns hi haurà la vista al Tribunal de Justícia de la UE sobre la immunitat de Junqueras.

Acollint-se a un mecanisme que preveu el reglament intern de l’eurocambra sobre la immunitat (article 9), els signants recorden a l’escrit que solament el Comitè d’Afers Jurídics pot decidir si la seva petició és admissible o no.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.