Una nova estratègia de tractament percutani -a través de la pell- permet reduir el nombre d’intervencions quirúrgiques a les quals se sotmeten els pacients afectats per malalties cardíaques i, fins i tot eliminar la cirurgia oberta, segons un nou estudi presentat aquest diumenge al Congrés Europeu de Cardiologia, que se celebra a Barcelona.

Segons ha informat l’organització en un comunicat, l’estudi ‘Syntax II’ conclou que la implantació sistemàtica de diverses mesures eviten un tractament intervencionista innecessari en més del 30% dels vasos afectats.

El doctor Javier Escaned, de l’Hospital Clínic Sant Carlos de Madrid, un dels investigadors principals, assegura que el ‘Syntax II’ dóna una perspectiva ‘de com pot millorar el tractament dels pacients si s’integren els diferents avanços en el camp’.

‘En mans expertes i utilitzant tècniques específiques, és possible obtenir una altíssima taxa d’èxit en les oclusions cròniques coronàries, tan freqüents en els pacients i que motiven, en moltes ocasions, l’elecció de cirurgia cardíaca com a tècnica de tractament’, ha apuntat.

Del total de pacients que van participar en l’estudi, només el 37% van haver de ser tractats en els tres vasos, la qual cosa va simplificar les intervencions i va evitar els riscos que se’n poden derivar.

A més, el tractament de les oclusions coronàries cròniques va aconseguir una taxa d’èxit del 87% en utilitzar tècniques contemporànies per operadors experts.

Les conclusions de l’estudi ‘Syntax II’ s’ha desenvolupat en 22 centres europeus i ha analitzat les dades de 465 pacients, sota el lideratge dels doctors Escaned i d’Adrian Banning, de l’Hospital John Radcliffe d’Oxford, Anglaterra.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]