La que havia de ser la primera cimera entre partits independentistes, entitats i govern a Bèlgica, finalment no tindrà lloc. Una filtració als mitjans ha trencat el seu caràcter ‘discret’ i totes les parts han decidit d’anul·lar la trobada. S’havia de fer dilluns vinent, aprofitant que el president Quim Torra serà a Bèlgica i es trobarà amb Carles Puigdemont a Waterloo.

Dels primers a pronunciar-se ha estat la CUP, qui ha dit que no assistirà a la reunió perquè ‘no respon a un espai idoni de debat multilateral’. La CUP ha decidit declinar la invitació, en primer lloc, per ‘respecte als tempos interns de la formació’. I és que dissabte a Palamós, la formació en un consell polític extraordinari per a decidir l’estratègia política.

Segons el portaveu del Secretariat Nacional, Lluc Salellas, la CUP és partidària de reunions conjuntes per a definir una estratègia conjunta, però aquestes ‘han de respondre a criteris de discreció, rigor, responsabilitat, mirada llarga i no han de ser espais decisoris ni que responguin a voluntats electoralistes’.

A banda de la CUP, la resta d’entitats i partits han declinat de mantenir la trobada que estava fixada per dilluns. Alguns d’aquests actors fins i tot ha negat que hi hagués programada aquesta reunió a Waterloo.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb