ACN Barcelona.-Una desena de famílies de l’Esquerra de l’Eixample han ocupat aquest divendres al migdia l’edifici del Consorci d’Educació de Barcelona, a la plaça Urquinaona, amb l’objectiu de passar-hi la nit i forçar l’administració a obrir noves places de P3 al barri. L’acció arriba després que, segons expliquen membres de la plataforma, el conseller Bargalló i el president del Consorci, Josep González Cambray es comprometessin a tenir aquest divendres la plaça adjudicada a totes les famílies. El Consorci però, que en aquest barri ha decidit obrir de manera extraordinària un grup addicional a l’escola Ferran Sunyer, no podrà assegurar fins el 2 de juliol com queda la distribució de places definitiva ja que l’adjudicació de l’ampliació de ràtios i el nou grup s’ha de fer en funció de la llista d’espera.

Les famílies estan a l’espera d’una resposta del Departament d’Ensenyament i del Consorci per conèixer aquest divendres mateix la resolució de les places. Per això estan disposades a passar-hi la nit de manera pacífica fins que l’administració es comprometi a donar solució a totes les persones de la plataforma. Consideren que el grup addicional de Ferran Sunyer no està garantit amb una línia addicional i de no ser així, demanen que el ”bolet” el creïn a centres més propers al de la majoria de les famílies.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb