Una centenar de persones han cremat fotos del rei espanyol Felipe VI a Girona i han brindat amb cava per celebrar la sentència favorable del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) de dilluns passat. Els manifestants han cridat consignes contra la monarquia espanyola i a favor de la república.

El portaveu dels encausats, Lluc Salellas, ha lamentat l’actitud dels tribunals espanyols i assegura que el fet que hagi trigat tants anys a resoldre’s demostra que la justícia de l’estat espanyol actua de part del conflicte. ‘Només expressàvem la nostra opinió, tenim el dret de defensar que som independentistes’, ha dit Salellas. La sentència es va conèixer el dilluns passat i obliga l’estat espanyol a retornar els diners a dos joves que van ser condemnats després d’haver cremat fotos del rei Juan Carlos el 2007, a més d’indemnitzar-los amb 9.000 euros.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]