El batlle de Rialp, Gerard Sabarich, ha comunicat als Mossos d’Esquadra que la informació dels ordinadors del seu ajuntament va quedar segrestada per un virus informàtic dijous passat. El batlle es va assebentar del segrest quan va rebre un correu electrònic fraudulent titulat ‘Factura Carmen‘, després del qual es va exigir un rescat del qual el consistori no ha arribat a conèixer-ne la quantitat.

En mirar de llegir la suposada factura, tècnics de l’ajuntament van activar sense saber-ho un programa conegut com a Cryptolocker, que va codificar arxius del consistori que podia recuperar sense haver de pagar, gràcies a còpies de seguretat, ha publicat avui el diari Segre.

El diari ha apuntat que la batllessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha explicat que el seu consistori va rebre també un missatge titulat ‘Factura Carmen‘, però els seus responsables el van esborrar en desconfiar de la seva procedència.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]