Un treballador de la petroquímica ferit diu que va haver d’esperar l’ambulància prop de dues hores

  • Josep Maria Soto, director dels Serveis Especialitzats i Extraordinaris del SEM, ha defensat el temps d'intervenció de les unitats mèdiques

VilaWeb
Redacció
16.01.2020 - 09:34
Actualització: 16.01.2020 - 10:04

Felipe Rendón, un dels treballadors de la fàbrica química IQOXE ferit en l’explosió de dimarts, ha explicat a RAC1 que va haver d’esperar gairebé dues hores abans de ser atès pel servei d’emergències mèdiques. Rendón, que ha parlat per telèfon des de l’hospital de la Vall d’Hebron tractant-se de les cremades i de l’impacte de metralla, ha dit que el temps d’espera el va enfurismar perquè estava sagnant i sentia molt de fred. L’explosió es va produir vora les 19.00, però segons Rendón no va arribar a l’hospital Joan XXIII fins a les 22.00 o les 23.00.

Segons que ha explicat, va sentir que hi havia algun problema abans de l’explosió: ‘Durant 10 segons va sonar com si fos una olla de pressió. Un dolor a les orelles que no es podia estar allà. Vaig anar a avisar a la sala de control que alguna cosa no funcionava i aleshores vaig veure la fogonada.’ Amb l’explosió, diu que va notar com se li estigués cremant el cap, com si se li estigués desfent. ‘Vaig intentar tapar-me la cara i vaig notar que tot el cos se m’estava cremant’, ha afegit.

Josep Maria Soto, director dels Serveis Especialitzats i Extraordinaris del SEM, que va coordinar la resposta a l’incident de la petroquímica, ha defensat el temps d’intervenció de les unitats mèdiques. Soto ha expressat el seu suport a la víctima entrevistada, però ha demanat comprensió en el fet que, en un accident, la prioritat és atendre les víctimes més greus.

Segons que ha dit, dos minuts després de rebre la trucada avisant de l’explosió ja es van mobilitzar les primeres unitats mèdiques. Un cop allà, però, van haver d’esperar que els bombers asseguressin una zona de seguretat davant del possible risc de les mateixes assistències. Quinze minuts després, ha dit, ja van poder habilitar una àrea de triatge i es van començar a assistir els ferits més greus. A més, ha demanat de no confondre el trasllat amb l’ambulància amb la primera assistència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any