Un dels vuit professors de Tremp investigats per incitació a l’odi, arran de la repressió de l’1-O, ha explicat a Twitter que ja havia rebut la citació per a anar a declarar davant el jutge el 18 de gener: ‘De què m’acusa la Guàrdia Civil? Per començar, d’un centenar de piulets.’ Manuel Riu, sorprès de ser denunciat pels comentaris fets, en mostra uns quants:

El 8 de novembre Manuel Riu i set professors més van haver de prestar declaració al jutjat d’instrucció número 1 de la Seu d’Urgell per haver tractat a classe amb els alumnes els fets del primer d’octubre. En les declaracions, els mestres van respondre les preguntes i van negar els fets pels quals els investigaven. Segons les denúncies d’algunes famílies, un dels alumnes havia estat víctima ‘d’humiliacions, insults i fins i tot agressions’ el 3 d’octubre perquè la seva mare era guàrdia civil.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]