James K. Puchowski, observador internacional durant el referèndum de l’1-O, ha desmentit la Guàrdia Civil, qui acusa la Generalitat d’haver pagat uns dos-cents mil euros a través del Diplocat a la delegació d’observadors internacionals. ‘El govern català no ens va pagar pas’, denuncia a la xarxa.

En un escrit a Facebook, afirma que ‘és molt normal’ que convidessin observadors estrangers a l’1-O, perquè és garantia de ‘mantenir un vot lliure i democràtic’. A més, explica que ningú no va condicionar les seves accions i afirma que va parlar amb partidaris del ‘sí’ i del ‘no’ els dies previs i a la jornada de votació.

Sobre el finançament de l’estada, Puchowski declara que tant els vols com l’allotjament a Vilassar de Mar (Maresme), els van pagar ‘parcialment nosaltres mateixos’ mitjançant una campanya de micromecenatge. També hi va posar diners l’organització escocesa que representava. L’observador considera les acusacions ‘realment insultants’ perquè posen la seva funció en dubte.

Ací podeu llegir ací en anglès la seva explicació:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]