ACN Barcelona.-Un nou tractament allarga la supervivència dels pacients amb càncer de fetge en estadi avançat. Un estudi de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) demostra l’efectivitat de la teràpia amb ramucirumab en el tractament de segona línia del carcinoma hepatocel·lular, el tipus més freqüent de càncer de fetge. Representa el 90% dels tumors primaris de fetge i és la tercera causa de mort per càncer al món. L’estudi, publicat a la revista ‘The Lancet Oncology’, recull l’experiència de 292 pacients de 92 hospitals en 20 països diferents. És el primer treball que selecciona pacients amb tumors avançats molt agressius, on la història natural és de cinc mesos i s’aconsegueix un augment de la supervivència de fins a vuit mesos.

El tractament d’aquesta malaltia ha evolucionat de forma considerable. El ramucirumab és el cinquè fàrmac efectiu en el tractament del carcinoma hepatocel·lular, el tercer en segona línia i el primer que s’administra en base a la presència d’un biomarcador concret. Aquest fàrmac és un anticòs que inhibeix de forma específic el receptor VEGFR2, implicat en el procés de creació de nous vasos sanguinis del tumor, és a dir, en el seu creixement. L’ús de biomarcadors per a la selecció de pacients permet avançar cap a tractaments de medicina personalitzada, “millorant el benefici clínic i limitant l’exposició a la toxicitat d’altres agents que poden no ser tan efectius”, ha explicat el doctor Josep Maria Llovet, professor ICREA de l’IDIBAPS, on dirigeix el grup d’Investigació translacional en oncologia hepàtica, i director del Live Cancer Program a la Icahn School of Medicine at Mount Sinai de Nova York.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb