mosso mata ex-parella

Un Mosso d’Esquadra ha matat presumptament la seva ex-parella a Terrassa (Vallès Occidental) i després s’ha suïcidat. Segons que ha pogut confirmar l’ACN, l’agent, que formava part de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la ciutat, hauria utilitzat la seva arma de foc reglamentària. El crim es va cometre en un aparcament al número 45 de l’avinguda Madrid de la ciutat ahir a les 21.04.

El cos policíac ha explicat a Twitter: ‘Vivim amb consternació el darrer homicidi de violència masclista, aquesta vegada protagonitzat presumptament per un membre del cos que després s’hauria suïcidat. Lamentem els fets profundament’. ‘La investigació continua oberta i continuarem treballant cada dia per eradicar la violència contra les dones’, ha dit immediatament després.

Més de dues-centes persones han condemnat el feminicidi a la plaça de l’Ajuntament de Terrassa. Els veïns de Terrassa han volgut mostrar el seu suport a la família. ‘És un dia molt trist, de dol, de molta ràbia i molt dolor’, ha expressat el batlle, Jordi Ballart. La ciutat ha decretat tres dies de dol oficial i demà es faran concentracions silencioses a tots els barris.

Aquest és el tercer feminicidi del 2020 al Principat: el 6 de gener un home va matar la seva ex-parella i la filla de tots dos a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat). El 2016 també hi va haver un crim masclista en què un mosso d’Esquadra va utilitzar la seva arma reglamentària per assassinar l’ex-parella. Va ser a Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat). En conseqüència, el cos va retirar les armes als agents de baixa per causa psicològica.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb