ACN El Vendrell.-Un document manuscrit atribuït al conseller delegat de la constructora Teyco, Jordi Sumarroca, recull un llistat de presumptes pagaments de comissions del 3% per l’adjudicació d’obra pública que s’haurien realitzat l’any 2002 a una persona identificada amb les inicials ‘J.P’. Segons han publicat diversos mitjans i han confirmat a l’ACN fonts properes a la investigació, es tracta d’un full manuscrit que la Guàrdia Civil va localitzar en el registre practicat al juliol al domicili de Sumarroca i que l’Institut Armat vincula amb un presumpte finançament irregular de CDC. El document s’ha fet públic aquest divendres arran de l’aixecament parcial del secret de sumari del cas ‘Petrum’ que instrueix el jutjat d’instrucció número 1 del Vendrell.

El document consta d’un “estat de comptes” amb data 12 de març de 2003 que es correspondria amb una persona identificada amb les inicials ‘J.P’. En primer lloc, hi figura un llistat amb quatre presumptes adjudicacions a les quals s’aplica un càlcul del 3%. Es tracta dels conceptes ‘Autobusos Tarragona’, ‘Bombers Badalona’, ‘Renfe Meridiana’ i ‘Sant Carles de la Ràpita’ que, sumats al concepte ‘Descomptat P.E.’, amb data 12 de febrer de 2003, sumen un presumpte pagament “tancat” -que ja hauria estat abonat- de 225.000 euros.Tot seguit, el manuscrit inclou una llista de 16 presumptes adjudicacions “no comptades” -que estarien pendents de liquidar-. La suma total, per import de 5,17 MEUR, compta amb una anotació de 155.353 euros, corresponent al 3% exacte. Entre aquests conceptes hi figuren les anotacions ‘Castell Llorda’, ‘Vivendes Móra’, ‘Urgències H.Trueta’, ‘Institut Català de la Salut’ – que hi apareix tres vegades-, ‘Residència la Trinitat’, ‘Sanitat Tarragona’, ‘Sanitat Lluís Companys’, ‘Sanitat Tortosa’, ‘Conselleria Benestar Social’ – que hi apareix dues vegades-, ‘Vall d’Hebron’, ‘Bombers Ulldecona’, ‘Bombers Ascó’ i ‘Obres públiques c/Aragó’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]