La jutgessa d’Instrucció número 5 de Palma, Ana San José, ha admès a tràmit una denúncia per presumpta prevaricació de la federació espanyola d’associacions d’habitatges i apartaments turístics (Fevitur) contra Antoni Noguera per la regulació del lloguer turístic a la ciutat, un dels projectes més destacats de Noguera.

Aquesta entitat va presentar la querella per prevaricació administrativa el mes de novembre després de la prohibició de la comercialització d’habitatges turístics en edificis plurifamiliars en tot el municipi de Palma acordada pel consistori.

Segons l’entitat, aquesta prohibició i la moratòria al lloguer turístic van ser realitzades de forma preconcebuda per part de Noguera.

Més diu que la investigació que s’obre a Noguera no impedeix que sigui el candidat a la batllia per aquesta formació. ‘No és en cap cas per corrupció, per la qual cosa no impedeix de cap manera que sigui candidat’ ha dit Neus Truyol, portaveu de Més per Palma.

Segons Més, la demanda de Fevitur assenyala el delicte de prevaricació, en un cas on no s’apliquen els dos supòsits que sustenten aquesta acusació: arbitrarietat en la motivació i contravenir una llei amb coneixement de causa.

En la seva nota, Més ha defensat que Noguera i el seu equip de govern van complir un acord de plenari davant la proposta presentada com a iniciativa popular per la Federació de les Associacions de Veïns de Palma.

‘La regulació del lloguer turístic que s’ha fet a Palma s’ajusta a la llei aprovada pel parlament que regula aquesta activitat’. La finalitat dels pisos ha de ser per a garantir el dret a l’habitatge, per a viure i no per a especular, ha assegurat Truyol.

El ple de l’Ajuntament de Palma va aprovar el mes d’abril la regulació del lloguer vacacional en tot el municipi, prohibint el lloguer d’habitatges plurifamiliars i permetent el de cases unifamiliars, amb el suport de PSOE, MÉS i Podem, i el vot en contra de PP i Ciutadans.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb