ACN Barcelona.-Un jutge ha condemnat l’Ajuntament de Barcelona a retornar els 3 MEUR que havia retingut a la UTE constructora dels túnels de Glòries en concepte de danys i perjudicis a BIMSA i a pagar 1 milió més per obres no pagades i per retards no imputables a la part adjudicatària, ha avançat ‘La Vanguardia’ i han confirmat fonts municipals. La societat municipal considera que hi ha hagut un retard en l’obra de 7,9 mesos imputables al contractista i això dona motius per resoldre el contracte, però el jutge conclou que el retard imputable a la UTE és de 3,9 mesos. A més, no veu justificada la resolució del contracte per aquest retard i la declara improcedent. Tenint en compte això, estableix que BIMSA ha de pagar uns 480.000 euros en concepte de dispeses indirectes derivades d’aquesta diferència, així com 574.628 per sobrecostos no acreditats.

BIMSA estudia recórrer la sentència per acreditar que els gairebé vuit mesos de retard són culpa del contractista i que això és motiu per rescindir el contracte. Els demandants reclamaven uns 7 milions d’euros a la societat municipal.Fonts municipals han reivindicat que la sentència rebutja les crítiques del contractista al projecte i desestima la seva pretensió d’imputar a BIMSA el motiu de resolució del contracte. L’Ajuntament va prendre aquesta decisió el 2017 tenint en compte els retards i l’elevada discrepància econòmica entre BIMSA i el contractista en relació al valor de les obres. El consistori subratlla que la resolució va permetre que es licitessin nous contractes i que l’obra “s’estigui fent segons les previsions temporals i econòmiques fixades”.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb