Un estudi de la Comissió Europea situa Catalunya com l’indret més tolerant amb la immigració

  • El diari alemnay Zeit ha elaborat un mapa a partir de les dades de les últimes eleccions europees

VilaWeb
Redacció
08.02.2020 - 13:27
Actualització: 08.02.2020 - 22:27

Un estudi del Centre Conjunt d’Investigació de la Comissió Europea ha analitzat els resultats electorals de 80.000 territoris de la Unió Europea per determinar el rebuig a la immigració i l’euroescepticisme, amb dades de l’Eurobaròmetre entre el 2011 i el 2019. La correlació de l’estudi conclou que, com més antiimmigració, més euroescepticcisme.

El diari alemany Zeit ha elaborat un mapa a partir de les dades de les últimes eleccions europees que mostra Catalunya com un dels territoris de la UE amb un percentatge de vot més baix, és a dir, més antiracista. Les zones pintades de blau representen el percentatge menor de vot antiimmigració, mentre que les pintades de vermell és on hi ha un vot més contrari a la immigració. S’han exclòs els territoris on no va assolir-se el 70% del vot vàlid total.

El País Valencià i les Illes presenten percentatges similars a les autonomies de l’estat espanyol, mentre que Catalunya Nord es divideix clarament entre la costa –més percentatge antiimmigració– i l’interior –més tolerant–, mentre que no s’hi recullen dades d’Andorra perquè no és un estat membre de la UE.

Espanya, Portugal, Romania, els Països Baixos, Xipre, Letònia, Lituània i Grècia se situen al capdavant dels estats més tolerants, mentre que Itàlia, Hongria, Polònia la República Txeca, Letònia, Eslovàquia i el nord de França concentren els percentatges més alts de vot antiimmigració. Alemanya, el Regne Unit, Àustria, Bulgària, Bèlgica, Suècia, Finlàndia i Dinamarca mostren un comportament diferent en funció del territori.

L’informe conclou que els territoris menys poblats de la UE tendeixen a votar partits amb un discurs antiimmigració. A més, confirma que els nivells baixos d’educació, els ingressos baixos i factors sociodemogràfics com ara l’envelliment tenen més influència en el vot antiimmigració que no pas la presència d’immigrants en un territori determinat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any