El PSOE arrasaria en cas de repetir-se les eleccions espanyoles, segons el CIS. L’estudi d’opinió, tanmateix, s’ha fet abans de la investidura fallida de Pedro Sánchez, que ha estat marcada pels desacords entre socialistes i Unides Podem. A més a més, les dades que facilita són d’intenció directe i no estan tractades, fet que pot condicionar-ne el resultat. El CIS tampoc no fa projecció d’escons.

D’acord amb el sondatge, el PSOE té una intenció de vot del 41,3%, molt per sobre del PP (13,7%), que manté el resultat del CIS de juny. Ciutadans (12,3%), en canvi, perd gairebé tres punts percentuals i cau per darrere d’Unides Podem, que amb els vots d’En Comú Podem aconsegueix el 13,1%. El portal Electomanía ha extrapolat les dades de l’estudi i atorga al PSOE una majoria absoluta de 188 diputats.

Al Principat, el PSC guanyaria les eleccions amb una intenció de vot del 23,6%. En segon lloc quedaria ERC amb el 21,1% i els comuns amb el 10,7%. Junts per Catalunya aconseguiria el quart lloc amb el 7,6% d’intenció de vot.

Al País Valencià, el PSPV seria la força més votada amb una intenció del 33,6%. Ciutadans superaria amb claredat el PP. El partit de Toni Cantó aconseguiria l’11,2% i el de Bonig només el 8,9%. Compromís es quedaria fora del congrés amb el 2,3%.

A les Illes Balears, el PSIB conservaria el seu lideratge amb un 19,7% d’intenció de vot. PP i Unides Podem empatarien en segon lloc (9,1%). La dada rellevant, però, és que un 27,3% dels electors no té clar el seu vot.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb