Un centenar d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han ocupat el rectorat del campus de Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) per a exigir unes normes comunes de docència i avaluació adaptades al context de la pandèmia per “no deixar enrere cap estudiant”. Així ho ha assenyalat a Efe la portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a la UAB, Cristina Cambó, que ha afegit que el rectorat s’ha ocupat cap a les 8.00 d’aquest matí i que els estudiants continuaran allà “fins que s’acceptin les nostres demandes” i que, “si cal”, passaran allà la nit.

“Hem ocupat el rectorat per la inacció dels òrgans de govern de la universitat”, ha explicat Cambó, ja que, segons que diu, “no atenen les nostres demandes, malgrat que fa temps que les exposem”. Els estudiants han lliurat una carta al rectorat en què assenyalen que “des de l’inici de la pandèmia de la covid-19 el passat març del 2020, ens hem trobat en una situació d’excepcionalitat davant la qual la UAB no ha sabut estar a l’altura”, ja que “no ha ofert mesures d’adaptació i flexibilització que s’adeqüin a les diferents realitats dels estudiants”.

La conjuntura actual “continua sent d’excepcionalitat” i l’abast i efectes de la crisi de la covid “no mostren senyals d’afluixar”, segons els estudiants, que denuncien “nul·la flexibilització de cara a les avaluacions finals, que seran presencials malgrat haver fet més de la meitat del semestre virtualment”.

Pel que fa a la docència, han demanat “una presencialitat segura perquè és la millor eina pedagògica d’aprenentatge”, amb mesures com reducció de ràtios, renovació de l’aire i PCR per a tota la comunitat. Davant les classes no presencials, han demanat que no augmenti el volum de treball “cenyint-se als màxims estipulats en la guia docent”, flexibilització dels terminis de lliurament, tenir dret a més d’una convocatòria d’examen, o eliminar l’assistència a classe com a percentatge final de la nota, entre altres peticions.

A la carta també posen en relleu la necessitat que les normes siguin comuns a totes les facultats i estudis de la UAB, a més d’assenyalar “la poca coherència del model híbrid que ha adoptat la universitat” i que “situa els alumnes en una posició d’absurda dependència respecte a la universitat, en haver de pagar pisos o transport per anar un cop cada dues o tres setmanes només a fer pràctiques o exàmens”.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.