BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

Un 80% dels catalans no esmorza bé, segons afirma el ‘II Estudio Lidl – 5 al día sobre los Hábitos del Desayuno en Catalunya’ presentat aquest dijous a Barcelona i que s’ha realitzat sobre 5.170 persones de 18 a 75 anys de tota Espanya.

Més del 40% dels catalans opina que és el menjar més important del dia, però en realitat només 2 de cada 10 esmorza de forma equilibrada seguint les recomanacions dels experts, és a dir, incloent un cereal, una fruita i un làctic.

Segons els experts, les xifres posen de manifest que encara queda molt camí per recórrer en matèria d’alimentació, sobretot entre els més joves.

Del conjunt de catalans que no pren un esmorzar equilibrat i saludable, 1 de cada 3 són persones entre els 18 i 24 anys que habitualment prenen cafè amb llet com a únic esmorzar o fins i tot se salten l’esmorzar almenys una vegada a la setmana.

La cadena de supermercats ha iniciat una campanya itinerant de conscienciació sota el títol de ‘Fórmula Desayuno’ que té previst recórrer més de 80 poblacions espanyoles en vuit mesos.

Durant el seu recorregut, la campanya oferirà diversos tallers, consells i recomanacions per dur a terme un esmorzar complet i saludable, mitjançant la realització de diverses activitats i dinàmiques educatives, especialment dirigides famílies i nens.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]