ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat des d’aquest agost el nombre de sancions per incompliment d’ordenances municipals que es podran substituir per mesures alternatives. Concretament, un 38% de sancions podran ser reemplaçades per programes educatius, activitats o serveis d’utilitat pública i interès social, no remunerats. A més, per primer cop s’introdueix la mediació com a alternativa. Aquesta possibilitat queda recollida en un nou decret aprovat pel consistori, que introdueix aspectes nous en els criteris i en el procediment per adoptar aquestes mesures alternatives.

A part de veure ampliades els tipus de sancions susceptibles de ser substituïdes, amb el nou decret s’obre la porta a solucions alternatives a les estrictament sancionadores ampliant els instruments i les estratègies basades en la pedagogia, en la responsabilització de la persona infractora i en la reparació de la víctima.El regidor de Drets de Ciutadania, Participació i Justícia Social, Marc Serra, ha explicat que, amb aquest nou decret, l’Ajuntament de Barcelona “promou la cultura de justícia restaurativa”. També subratlla que es dmostra que les ordenances no tenen un “objectiu recaptatori”, sinó que busquen canviar les conductes. D’altra banda, el regidor creu que amb aquest canvi s’impedeix que col·lectius vulnerables “es vegin més afectats encara per la imposició d’una sanció”.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb