ACN Barcelona.-Els sindicats Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT) han demanat al Govern de la Generalitat que contesti el requeriment sobre les pagues extres que ha enviat el ministeri de Política Territorial i Funció Pública. Representants dels sindicats han fet aquesta crida després de reunir-se amb la titular d’aquesta cartera, Meritxell Batet, a la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya. Els representants laborals han preguntat a la ministra si tenia la intenció d’impugnar el decret-llei que permet els pagaments endarrerits, tal com ha denunciat el Govern aquest dijous. En la trobada, Batet ha garantit que el el govern socialista “no posarà impediments” perquè es puguin retornar les pagues i ha aclarit que la carta tramesa és un “procediment habitual” per negociar aspectes tècnics amb comunitats autònomes. “Hem sortit tranquils”, ha assegurat Carles Villalante, representant d’UGT.

Segons Villalante, aquest és un procediment administratiu que “no trenca” l’acord firmat amb els sindicats i convalidat pel Parlament de Catalunya. “Aquesta voluntat es portarà a terme i es desenvoluparà com està pactada i això és el més important de la trobada”, ha assegurat.En el seu torn, Joan Maria Sentís, de CCOO, ha agraït a Batet que rebés ràpidament la delegació sindical per aclarir una qüestió que “amoïnava molt” els representants dels treballadors públics. Sentís s’ha mostrat “tranquil” i ha reconegut que les acusacions de la Generalitat els han “espantat molt”. En aquesta línia, Villalante ha criticat que els partits utilitzin el “patiment” dels treballadors públics “com a moneda de canvi” en el debat electoral.Per això, el delegat sindical ha instat el Govern a parlar, a “donar la informació que calgui” i, en definitiva, a respondre el requeriment en el termini indicat “perquè si no tindríem un problema”. Per aquest motiu, Sentís ha remarcat que Batet no ha parlat “en cap moment” de recurs d’inconstitucionalitat. “És un procés administratiu. Si les dues parts volen resoldre-ho, no hi ha d’haver cap problema per cobrar el que hem de cobrar”, ha dit.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.