No vàreu poder veure el documentari 1-O? TV3 el tornarà a emetre aquest dissabte a les 21.55. Després, la cadena farà un debat amb alguns dels protagonistes. La primera emissió del documentari va trencar totes els registres d’audiència del programa Sense Ficció. En concret, va tenir una quota de pantalla del 34,4%, és a dir 1.135.000 espectadors, i va situar la cadena al capdavant de l’audiència nocturna.

Problemes amb la visualització per internet
El documentari és disponible a la pàgina web de TV3. Tanmateix, la producció és de Mediapro i, per tant, la seva difusió digital s’ha hagut de negociar amb l’empresa. En concret, els usuaris de la xarxa podran veure’l durant deu dies ací. A part la restricció temporal ni hi ha una altra: la difusió digital només és disponible dins l’àmbit territorial de Catalunya. 

Aquesta restricció territorial, anomenada ‘geoblocatge’, ha fet que alguns usuaris, malgrat viure a Catalunya, no poguessin veure el documentari. TV3 va dir ahir al vespre a Twitter que aquesta situació era deguda a problemes tècnics aliens a la cadena i a la pàgina web TV3alacarta.

‘Per poder fer aquest control, quan un usuari vol veure un vídeo, el servidor de vídeo de TV3 demana al dispositiu de l’usuari on és i, segons aquesta informació, li serveix contingut, si té drets, o li envia un missatge de “contingut no disponible” si no en té. En el cas de la restricció geogràfica per a Catalunya, sovint la informació que donen alguns proveïdors d’accés a internet és errònia, i retornen una ubicació de fora de Catalunya, encara que l’usuari hi sigui’, expliquen des de TV3.

Per a resoldre el geoblocatge en l’àmbit català, la cadena recomana de consultar la localització assignada per part del proveïdor d’accés a internet. Això es pot fer ací. En cas que sigui una ubicació errònia cal posar-se en contacte amb el proveïdor per a sol·licitar el canvi a Catalunya.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]