El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) insta un jutjat d’instrucció a investigar si l’ex-vice-presidenta Joana Ortega va incomplir la condemna d’inhabilitació pel 9-N per exercir com a assessora del govern abans que se li acabés la pena. El govern va nomenar Ortega al maig d’aquest any com a assessora de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en Projectes Transversals.

L’ex-vice-presidenta va ser condemnada a nou mesos d’inhabilitació, que acabaven el 19 d’octubre del 2019. El TSJC, que va ser qui la condemnar, porta la qüestió a un jutjat ordinari per trencament de condemna perquè Ortega ja no és aforada. A més, demana al lletrat de l’administració de justícia que calculi de nou la pena restant els mesos que va treballar com a assessora, des del 17 de maig fins que va deixar el càrrec. Va ser la fiscalia qui va alertar del cas.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.