Envien al TSJC la causa contra una diputada d’ERC per l’expulsió de la policia espanyola de dos hotels després de l’1-O

  • Els dos hotels allotjaven 496 agents de policia espanyola traslladats a Catalunya

VilaWeb
Europa Press
06.02.2019 - 15:26

El Jutjat d’Instrucció 2 d’Arenys de Mar (Maresme) ha enviat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) les diligències contra la diputada d’ERC al parlament i candidata a batlle a Pineda de Mar, Mònica Palacín, per presumptament expulsar diversos policies espanyols de dos hotels d’aquell municipi després del Primer d’Octubre.

Segons ha informat el TSJC, la Sala Civil i Penal del TSJC ha designat un ponent i sala d’admissió en relació a la querella presentada pel Ministeri Fiscal espanyol contra la diputada, i la causa està pendent d’admissió.

El jutjat ha acordat inhibir-se del coneixement de les diligències pel que fa a l’acció exercida per la fiscalia contra la diputada a favor de la Sala Penal del TSJC, i aquesta sala ha designat com a ponent el magistrat Jordi Seguí.

El jutge d’Arenys va admetre a tràmit a l’abril una querella presentada per la fiscalia contra tres tinents de batlle, una regidora i el cap de la Policia Local de Pineda de Mar (Maresme) per la presumpta expulsió de policies de dos hotels on s’allotjaven a l’octubre.

La querella s’adreça contra Palacín, regidora d’ERC al municipi, així com contra els tinents d’alcalde Carme Aragonès, Jordi Masnou i Sílvia Biosca (PSC), i el cap de la Policia Local, Carles Santacreu, per un presumpte delicte de coaccions.

Segons la fiscalia, Aragonès, Masnou, Palacín i Santacreu es van presentar el 2 d’octubre cap a les 21.00 hores en un hotel que allotjava diversos agents de la policia espanyola per presumptament demanar a la direcció de la cadena hotelera, ‘prevalent-se de l’autoritat que representaven’, que els expulsés.

La direcció de la cadena hotelera va respondre que els agents tenien reserva fins al 5 d’octubre i Masnou va advertir al gerent que, ‘si no feia fora els policies, li tancaria l’hotel l’endemà i estaria tancat cinc anys’, segons relata el ministeri públic en la querella.

Els càrrecs municipals van abandonar el lloc després de la conversa i el gerent de la cadena d’hotels, ‘impulsat pel temor a possibles i creïbles represàlies’, va redactar una carta en la qual comunicava que es veia obligat a desallotjar el 3 d’octubre abans de les 16.00 hores els agents de la policia espanyola que s’allotjaven a dos dels seus establiments, segons la querella de la Fiscalia.

Els dos hotels allotjaven 496 agents de policia espanyola traslladats a Catalunya en motiu de la convocatòria i posterior celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any