El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tensat les relacions dels nord-americans amb Rússia arran de la publicació de la nova doctrina nuclear dels EUA, que considera Rússia un país procliu a declarar amenaces nuclears.

La nova doctrina del govern dels Estats Units, aprovada ahir, manté Corea del Nord com a principal amenaça i afirma que Rússia està renovant el seu arsenal nuclear per a recuperar el seu estatus de superpotència. Així mateix, destaca que els Estats Units han reduït un 85% els seus arsenals nuclears des del final de la Guerra Freda i assegura que estan compromesos amb la reducció dels arsenals nuclears i d’armes químiques i biològiques arreu del món.

‘Avui Rússia està modernitzant aquestes armes, així com altres sistemes estratègics. La nostra major preocupació està relacionada amb l’adopció per part de Rússia d’estratègies militars que consisteixen en aconseguir èxit a través de l’ampliació del potencial nuclear’, diu l’informe nord-americà.

El Kremlin ja ha reaccionat i ha expressat la seva ‘profunda decepció’, segons que ha explicat l’agència oficial de notícies russa, RIA Novosti. Rússia creu que la nova doctrina està marcada per un caràcter ‘antirus’ i de confrontació.

‘Semblen hipòcrites els paràgrafs sobre l’interès de Washington per unes relacions estables (amb Rússia) i la disposició a un treball constructiu per a reduir els riscos’, ha dit el govern de Vladimir Putin.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]