El president dels Estats Units, Donald Trump, ha intensificat avui la tensió amb la Xina. Primer, ha situat el president xines, Xi Jinping, com un dels enemics principals dels Estats Units. Tot seguit, ha instat les multinacionals nord-americanes a anar-se’n de la Xina com a resposta als nous aranzels que ha establert el gegant asiàtic sobre els productes nord-americans. I encara ha afegit que durant les hores vinents donaria una resposta al govern xinès.

Fins on pot arribar la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina?

Trump també ha criticat el president de la Reserva Federal dels EUA, Jerome Powell, perquè no ha anunciat mesures imminents en el seu discurs a Jackson Hole. ‘Qui és el nostre enemic més gran, Jay Powell o el president Xi?’, s’ha preguntat a Twitter.

‘El nostre país ha perdut, estúpidament, bilions de dòlars amb la Xina durant molts anys. Han robat la nostra propietat intel·lectual a raó de centenars de milers de milions de dòlars cada any, i volen continuar. No deixaré que això passi! No necessitem la Xina i, francament, estaríem molt millor sense ells’, ha dit.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.