El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

ACN Barcelona.-El barri de Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu, tindrà una plaça amb el nom ”Plaça dels Drets dels Infants”. Situada en la confluència dels carrers Foradada i carrer del Turó de la Trinitat, la plaça comptarà amb una mitgera ornamental a la paret dels edificis del vessant nord. Així, l’Ajuntament de Barcelona respon a la demanda de la Xarxa dels Drets dels Infants de Barcelona, formada per 20 entitats que treballen temes d’infància a la ciutat i avança en les accions previstes al Focus Infància i Ciutadania 2017-2020, aprovat pel consistori l’any passat. Les obres començaran a finals del mes de novembre, coincidit amb el Dia Internacional de la Infància i està previst que s’acabin la primavera vinent.

L’objectiu és que la plaça sigui ”per a tota la ciutadania” i un recordatori que cal treballar per a la defensa i la promoció dels drets dels infants alhora que sigui un homenatge als més petits que permeti difondre el missatge i l’esperit de la Convenció dels Drets dels Infants. El plenari del districte de Sant Andreu va aprovar per unanimitat demanar que la plaça portés el nom de Drets dels Infants i la ponència del nomenclàtor va aprovar la denominació a començament d’estiu. Les obres començaran a finals de novembre i amb un pressupost de prop de 300.000 euros, està previst que acabin la primavera de 2019. L’actuació consisteix en la reurbanització de l’àmbit triangular de l’encreuament entre el carrer del Turó de la Trinitat i el carrer de la Foradada. Així, se li vol donar un caràcter central al barri i recupera-la com a plaça, ja que actualment hi ha importants desnivells que en dificulten l’ús com a espai públic. Per això es farà en un únic nivell tota la plaça, fent-la mes espaiosa i més accessible, evitant els graons entre la plaça i el carrer Turó de la Trinitat. La forma triangular permet abraçar el màxim d’espai disponible per a la plaça, en un barri amb manca d’espais i racons de trobada. A la part superior, l’espai es delimitarà amb un banc corregut, mentre que a la part baixa, l’espai es delimitarà amb una barana, que actuarà com una balconada al carrer inferior. En aquest espai, un faristol incorporarà el relat històric d’aquest carrer. Mitgera de plaçaLa paret nord de la plaça serà una paret mitgera amb millors condicions tèrmiques i un llenguatge arquitectònic que integra un jardí vertical així com una intervenció artística que donin entitat a la plaça. El projecte guanyador neix arran d’un procés de participació amb els infants de les escoles del barri, del veïnat i dels comerciants. El perfil es correspon amb els límits del barri, mentre que a l’interior del perfil inclou les idees aportades per l’alumnat i pels records de veïnat i comerciant, fent especial incidència en els records d’infantesa.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.