Hummus d’albergínia
(per a 4 persones)

Ingredients:
—2 albergínies allargades
—2 cullerades de crema de sèsam
—el suc de mitja llimona
—1 gra d’all petit
—oli d’oliva, sal, pebre vermell
—olivada negra (opcional)
—pa torrat

Elaboració:
Escalivem les albergínies, les deixem refredar, les pelem i les posem en un bol. Hi afegim el suc de llimona, l’all i la crema de sèsam i una mica de sal. Ho passem tot pel túrmix. N’ha de sortir una crema espessa. A l’hora de servir, posem pebre vermell per sobre i una mica d’olivada al mig.

Albergínies arrebossades.

Albergínies arrebossades

Ingredients:
—2 albergínies morades
—aigua, sal
Per a l’arrebossat:
—150 g de farina
—una cullerada d’oli d’oliva
—una cullerada de llevat Royal
—un got d’aigua freda
—sal

Elaboració:
Pelem les albergínies, les tallem a rodanxes i les posem en un bol amb aigua i sal uns vint minuts, per treure’n l’amargor.

En un bol, fem la pasta de l’arrebossat: fem un volcà amb la farina i hi posem sal, oli i el llevat Royal. Hi afegim aigua freda fins a aconseguir una pasta fina.

Arrebossem les albergínies i les fregim amb oli abundant i ben calent. Les posem en paper assecant per treure’n l’oli sobrant. Aquest tant pot ser un primer plat com l’acompanyament d’una carn de segon plat.

Truita d’albergínia.

Truita d’albergínies

L’albergínia escalivada i ben aixafada serà el farciment de la truita. D’aquesta manera l’albergínia agafa menys oli. No hi posem res més, ni ceba ni tomàquet.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb