Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca

L’organització antirrepresiva Alerta Solidària, la Comissió de Barcelona de suport al Moviment Popular del Rif i l’organització Ítaca han criticat en un comunicat l’internament la setmana passada de disset activistes rifencs al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona. Han detallat que van arribar a la costa d’Almeria ‘fugint de la repressió del Regne del Marroc’ i que la policia espanyola els va traslladar detinguts fins a Barcelona, on esperen que es decideixi sobre la seva deportació.

Les tres entitats expliquen que d’ençà que l’octubre de 2016 en el si d’un control policial fou assassinat brutalment el jove Mouhsin Fikri, es va escampar una protesta que va recórrer les diferents viles i ciutats del Rif. Les seves demandes formals eren un hospital, una universitat i una alternativa laboral a l’atur crònic o la precarietat extrema. L’acció durant gairebé tres anys de sortir al carrer a exigir aquestes peticions no s’ha aturat malgrat l’ocupació policíaca, militar i paramilitar, que diverses organitzacions i observatoris de drets humans de tot el món han descrit com a situació ‘pre-bèl·lica.’

Aquests joves, doncs, fugen de la situació crítica que es viu al seu país i les entitats que exigeixen el seu alliberament demanen que Espanya el sreconegui l’estatus de refugiats polítics.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb