Tres candidatures es presenten finalment a les eleccions internes que Catalunya en Comú durà a terme per escollir els òrgans de direcció entre el 29 de juny i el 2 de juliol. Els inscrits podran votar, doncs, per renovar l’executiva i el Consell Nacional de Comuns a partir de les tres llistes que ja s’havien postulat: Comuns Federalistes, que lideren l’exregidor de Viladecans José Luis Atienza, i la coordinadora de l’Assemblea de barri de Les Corts de Barcelona en Comú, Maribel Ibáñez; Construïm en Comú, amb l’actual coordinador dels comuns, Xavier Domènech, i la batllessa de Barcelona, Ada Colau, al capdavant; i Desbordem, amb la diputada d’En Comú Podem al Congrés Sònia Farré i el regidor del Comú de Lleida Sergi Talamonte com a caps visibles.

Les eleccions internes de Catalunya en Comú serviran per escollir les 30 persones que integraran l’Executiva Nacional, així com les 116 persones escollides per circumscripció única i les 74 per elecció territorial. A més, també s’escolliran les persones que constituiran la Comissió de Garanties i les que formaran part de la Comissió de Comptes. Per aquests òrgans hi concorren dues llistes, segons ha informat la formació a través d’un comunicat. Tots els òrgans tindran un mandat de dos anys i les candidatures han hagut de garantir un mínim d’un 50% de dones. A partir d’avui s’obre el període d’al·legacions a les candidatures, que seran definitives el proper dilluns 18 de juny, dia en què també es tancarà el cens i que començarà la campanya electoral. Les votacions seran telemàtiques entre el 29 de juny i el 2 de juliol. La publicació provisional dels resultats es farà el 3 de juliol, tres dies abans de la proclamació definitiva. El 9 de juliol es constituirà l’Executiva nacional, i el 21 de juliol, el Consell Nacional de Comuns, la Comissió de Comptes i la Comissió de Garanties.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb