La plataforma Trens Dignes ha exigit més connexions amb trens de l’Alta Velocitat, més freqüències dels regionals R-15 i R-16 i el retorn dels quatre Euromed perduts amb la posada en marxa de la variant de Vandellòs del corredor mediterrani. També ha demanat que es dissolgui la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre perquè consideren que és ‘ineficient i inoperant’. El col·lectiu ha protestat aquest diumenge a l’estació ferroviària de l’Aldea i n’ha tallat la via. Més de 150 persones han assistit a la protesta, en què s’ha aturat un Talgo durant uns cinc minuts.

En la mobilització, també hi ha participat el secretari de secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin i representants de JxCat, d’ERC, dels comuns i de Ciutadans, així com batlles del territori. Gavín ha lamentat que la resposta del govern és ‘molt limitada’ i ha criticat que el govern espanyol ‘no tingui sensibilitat amb els territoris’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb