El diputat al Parlament Europeu Ramon Tremosa ha denunciat pressions del PP, amb el suport d’UPyD, per apartar-lo de la comissió de peticions que avaluarà la viabilitat del pla hidrològic impulsat per govern espanyol. Inicialment, formava part d’aquesta delegació que viatjarà fins a les terres de l’Ebre. Però, en un tomb inesperat al darrer moment, ha desaparegut de la llista definitiva i en lloc seu hi ha Pilar Ayuso, parlamentària del PP. Els següents documents ho demostren:

Segons que explica ell mateix, quan els diputats del PP i UPyD es van assabentar que el partit liberal (ALDE), del qual forma part Tremosa, el presentava per assistir a la comissió, ràpidament van moure fils per a evitar-ho. UPyD, integrat al mateix partit, va proposar Teresa Giménez Barbat. I el PP, que forma part del PP Europeu, va presentar Pilar Ayuso i Santiago Fisas.

Finalment ahir, el president de la delegació, el polonès Pál Csáky, del PPE, va enviar la llista definitiva als parlamentaris que dilluns assistiran a l’Ebre, de la qual restava fora Ramon Tremosa i Ángela Vallina, d’IU. Csáky atribueix la decisió a un col·lapse de demandes dels membres del país on es fa la visita.

Segons el reglament, la delegació mai no pot ser integrada per més membres locals que estrangers, sinó que hi ha d’haver un equilibri. Amb tot, Tremosa denuncia que qui ho sol·licita primer s’assegura el lloc. ‘Fa sis anys que presento preguntes sobre el pla hidrològic. Sempre hi he mostrat interès i ara me n’aparten’, ha dit a Vilaweb. Així mateix, explica que a la llista definitiva no hi ha un equilibri de partits, perquè al final a la comissió no hi haurà cap membre del partit liberal que ell representa. ‘Saben que jo hauria desmentit el relat que es vol imposar des de Madrid.’

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.