Els treballadors de la Generalitat han organitzat un seguit d’actes per a commemorar els fets del 20 de setembre de 2017. L’Assemblea de Treballadors per la Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) ha convocat concentracions davant les seus assaltades l’any passat per la policia espanyola. La Guàrdia Urbana de Barcelona ha tallat el trànsit a la rambla de Catalunya entre el carrer de la Diputació i la Gran Via de les Corts Catalanes per la concentració davant la seu del Departament d’Economia.

A banda, de 10.30 a 20.30 tothom podrà deixar notes escrites a l’espai ‘Sentiment col·laboratiu’ que hi ha a la seu del Departament d’Economia, a la cruïlla de la Gran Via amb la rambla de Catalunya de Barcelona.

A les seus del govern de la Generalitat, s’hi han penjat pancartes amb el mateix eslògan: ‘Seguim determinats, vencerem!’

En un comunicat, les ADIC recordem: ‘Les forces d’ocupació espanyoles van entrar a tretze seus de l’administració de Catalunya, van fer quaranta-un escorcolls i van detenir catorze persones entre càrrecs i servidors públics.’ Els treballadors diuen que ‘va ser un atac absolutament antidemocràtic per dinamitar l’administració i el govern legítims’.

‘Els servidors i servidores públics vam patir aquells atacs en primera persona i sabem que ciutadans i ciutadanes encara n’estan pagant les conseqüències’, diuen. I afegeixen: ‘L’ADIC repeteix una vegada més que l’administració pública catalana ha estat, està i estarà sempre al servei del poble de Catalunya.’

També han convocat una concentració al passeig del Taulat a les 11.30 per a omplir el carrer de flors, igual que Dolors Bassa va fer-ho el 20-S.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb