Aquesta matinada el comitè d’empresa de Robert Bosch a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental) ha arribat a un principi d’acord amb la direcció de l’empresa sobre el tancament de la fàbrica. Segons el document, que ara haurà de validar l’assemblea de treballadors, la companyia tancarà la planta el 30 de juny del 2022.

Amb tot, s’estableix el 31 de desembre del mateix any com a data de referència per desplegar la resta de punts preacordats. Per exemple, s’ha pactat un augment salarial del 2,5% per sobre del sou teòric del 2020 amb retroactivitat a primer de gener del 2021, i aquest sou serà la base per calcular les indemnitzacions. Alhora, l’entesa preveu afavorir un procés de reindustrialització i recol·locacions de part de la plantilla dins el grup.

Al preacord, segons ha informat CCOO, es proposa un procés de reindustrialització amb la gestió dels actius en favor de l’empresa que es quedi les instal·lacions, amb el compromís de Bosch de no lucrar-se amb la venda. Pel que fa a les recol·locacions, es prioritzaran els treballadors de Lliçà dins el mateix grup però també es preveuen casos de formació i reorientació laboral durant nou mesos, ampliables a tres mesos més.En relació a les indemnitzacions, el preacord preveu que els menors de 50 anys tindran dret a 50 dies per any treballat sense cap topall, amb un lineal de 1.600 euros, també sense topall. En el cas dels treballadors d’entre 50 i 54 anys, es preveu la mateixa indemnització a més de l’import del conveni especial amb la Seguretat Social fins els 63 anys.

Pel que fa al calendari, hi haurà un primer bloc d’acomiadaments l’agost d’aquest 2021, amb quaranta-cinc voluntaris que rebran deu mil euros addicionals d’indemnització. Més endavant, el desembre del 2021, hi haurà un segon bloc amb les mateixes condicions que els primers acomiadats. Mentrestant, l’empresa es compromet a no fer acomiadaments forçosos fins la data del tancament, el 30 de juny de 2022.

En relació amb les indemnitzacions, el preacord preveu que els menors de cinquanta anys tindran dret a cinquanta dies per any treballat sense cap topall, amb un lineal de 1.600 euros, també sense topall. En el cas dels treballadors d’entre 50 i 54 anys, es preveu la mateixa indemnització a més de l’import del conveni especial amb la Seguretat Social fins als seixanta-tres anys.

Finalment, els empleats de cinquanta-cinc anys o més rebran una renda del 71% del salari brut de referència fins als seixanta-tres anys, amb regularització de l’1% anual i conveni especial amb la Seguretat Social fins als seixanta-tres anys.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.