El major dels Mossos Josep Lluís Trapero ha explicat com va preparar el dispositiu per a detenir el president Puigdemont i els membres del govern si els ho ordenava algun jutge una vegada declarada la independència. En l’interrogatori que li ha fet la seva advocada, Olga Tubuau, en el judici a l’Audiència espanyola, Trapero ha explicat que en va parlar amb els comissaris Ferran López i Joan Carles Molinero, que s’encarregarien, arribat el cas, de la detenció del president. I que de la detenció de cada conseller se n’ocuparien dos comissaris o bé un comissari i un intendent. A més, el major ha explicat que van preveure la possibilitat que alguns manifestants ocupessin el Parlament de Catalunya per impedir l’acció de la policia contra els membres del govern una vegada declarada la independència.

Trapero ja va explicar en resposta a la fiscalia que el 24 d’octubre del 2017, en veient la possibilitat que hi hagués una declaració d’independència, van decidir de preparar la possibilitat que se’ls ordenés la detenció dels responsables polítics. I que va enviar un correu a Ferran López encarregant-li de preparar els detalls d’un pla per a l’eventual detenció.

[VÍDEO EN DIRECTE] Es reprèn la declaració del major Trapero a l’Audiència espanyola

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb